Málna, avagy a Boldogasszony csipkéje A málna az egyik legkedveltebb gyümölcs a cukrászatban. Nemcsak finom, hanem tápanyagokban gazdag is, és számtalan felhasználási lehetőséget kínál. Bár nem olcsó alapanyag, de használd bátran, ha le akarod nyűgözni a vendégeidet. Miért olyan különleges? A málna (Rubus idaeus) egy évelő növény, amely Európában és Ázsiában őshonos, bár szinte bárhol […]
Ribizli: Az Életigenlő Gyümölcs A ribizli, más néven ribiszke, az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Az apró, savanykás bogyók számtalan formában felhasználhatók a lekvároktól kezdve a süteményekig. Miért Olyan Különleges a Ribizli? A ribizli (Ribes) apró, piros, fehér vagy fekete bogyók formájában nő, több, mint 30 országban termesztik, […]
Szamóca: A Nyárelő Édes Gyümölcse A szamóca, vagy más néven földieper, az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is. Az édes, lédús bogyók számtalan formában felhasználhatók, amelyeket valószínűleg te magad is ismersz és kedvelsz. Miért Olyan Különleges a Szamóca? A szamóca (Fragaria × ananassa) az egyik legnépszerűbb gyümölcs a mérsékelt […]
Meggy: A Savanykás Csoda A meggy az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem rendkívül sokoldalú is. Mélypiros termése számtalan formában felhasználható, fontos alapanyag, így itt az ideje, hogy közelebbről is megismerjük ezt a gyümölcsöt. Miért olyan különleges a meggy? A meggy (Prunus cerasus) a cseresznye közeli rokona, de annál savanykásabb ízű. Származási helye […]