Workshopok kedvenc termékösszeállításai
A workshopokon az a cél, hogy praktikus, könnyen elsajátítható receptekkel dolgozzunk, amelyek nemcsak otthon, hanem akár egy vállalkozás kínálatában is megállják a helyüket. Az egyes alkalmak során 2-3 különböző terméket készítünk (gyakran azonos anyagnormából), így megtapasztalhatod, hogyan lehet egy alapreceptből többféle, változatos terméket létrehozni. Ez a módszer nemcsak a kreativitást fejleszti, hanem a gazdaságos alapanyag-használatot is megmutatja – egy vállalkozás szempontjából is kulcsfontosságú tudás.
1. Tejes tésztából készült péktermékek
Ezek a termékek egy alapvetően a tejes kifli ízvilágát tükrözik, de az alaprecept ideális különböző formák és ízek kipróbálásához.
2. Dúsított tésztából készült péktermékek
Gazdagabb, puhább tészták, amelyek édes és sós verziókban egyaránt elkészíthetők.
3. Kelt tésztás különlegességek
Ebben a kategóriában az alapvető kelt tészta többféle formában és ízesítéssel is elkészülhet, így igazán kreatív, mégis könnyen elkészíthető termékeket tanulhatnak a résztvevők.

- Kakaós spirálkalács
- Hernyókifli
- Rongyoskifli
- Kakaós fonott kalács
4. Pogácsák
A pogácsák egyszerűek, mégis sokféleképpen variálhatók, legyen szó nagyobb péktermékről vagy aprósüteményről.
- Tepertős pogácsa (nagy péktermék)
- Tepertős pogácsa (kicsi cukrásztermék)
- Tejfölös pogácsa
- Káposztás pogácsa
- Túrós pogácsa
- Sajtos rúd (pogácsa formában is elkészíthető)
5. Leveles tésztából készült termékek
Ez a kategória a hajtogatott tészták szerelmeseinek szól. Az eredmény gazdag, ropogós textúra.
- Croissant
- normál vajas,
- baconos,
- Valentin-napi,
- csokis
- Baconos csavart
- Virslis párna
6. Szelet sütik
Egyszerű, de látványos szeletelhető sütemények, amelyek mindig sikert aratnak.
- Lúdláb
- Dunahullám
- Zserbó
- Sütőtök szelet
7. Torták
Egyszerű, de mutatós torták, amelyek ideálisak születésnapokra, családi összejövetelekre vagy csak egy kellemes délutánhoz. Egy workshop alkalmával egy tortát készítünk el, mellé egy pohárdesszertet, amely remekül kiegészíti a torta ízvilágát és textúráját.
- Répatorta + Madártejes túrókrém
- Almás-krémes torta + választhatóan tápiókapuding vagy panna cotta