Gyakran ismételt kérdések

Workshop GYIK

A workshopjaink során nemcsak új sütési technikákat tanulhatsz, hanem betekintést nyerhetsz a pékség és cukrászat üzleti oldalába is. Minden résztvevő saját maga készítheti el a választott termékeket, így gyakorlati tapasztalatra is szert tehetsz.

Semmilyen speciális eszközre nincs szükség, minden alapanyagot és felszerelést biztosítunk. Csak hozd magaddal a lelkesedésedet!

vagy bankkártyával történhet. Minden résztvevő számlát kap a befizetésről.

Természetesen!
Minden résztvevő kap számlát a befizetésről. A számla nélküli részvétel nem olcsóbb (nem oldjuk meg okosba’), mivel minden workshop hivatalosan bejelentett és számlázott.

Ha előre tudod, hogy nem tudsz részt venni, kérjük, jelezd ezt minél hamarabb.

Függően attól, hogy egyéni vagy csoportos workshopról van szó, több megoldás is lehetséges. (Időben jelezve vagy átviheted egy másik időpontra a díjat, vagy visszaigényelheted, ám egy bizonyos időponton túl sajnos elveszlik a lehetőség, ami senkinek sem jó.)

Igen, amennyiben szükséges, két napos csoportos workshopot is kérhetsz. Ebben az esetben a résztvevők a termékek szélesebb köréből választhatnak, illetve mélyebb betekintést nyerhetnek az üzleti és pénzügyi folyamatokba.

Ezt is megoldjuk! Ha standard bolti kenyeret szeretnétek készíteni a csoportos workshopon, akkor előkészítem a kovászt, így a workshop során csak a kenyér készítésére kell koncentrálnod. Ezzel időt spórolunk, hogy a workshop időkeretébe beleférjünk.

Jelenleg nincs külön termünk, így a workshopokat bérelt helyszíneken tartjuk. Ezáltal jobban lehet igazodni a jelentkezők létszámához, igényeihez, no meg akár az ország bármely településén van lehetőség részt venni.

Az árak a workshop típusától és a választott termékektől függnek.
Amennyiben téged érdekel egy workshop, kérlek jelezd. Ez természetesen semmilyen kötelezettséget nem jelent neked.

A workshopok általában 4-5 órásak, de ha két napos workshopot kérsz, akkor a programot úgy alakítjuk, hogy minden terméket kényelmesen el tudj készíteni.

Pék és Cukrász Receptek

A legtöbb recepthez nincs szükség speciális felszerelésre, egy átlagosan felszerelt háztartás konyhájában is elkészíthetőek. Ha mégis szükség lenne valamire, azt külön jelezem a recept leírásában.

A receptek különböző nehézségi szinteken mozognak. Találsz egyszerűbb, kezdőknek szóló recepteket, valamint bonyolultabb, haladóknak való kihívásokat is.

Természetesen!
Ha az a kérdés, hogy használhatod-e a receptjeimet külön engedély nélkül, akkor a válasz, hogy bátran használd. Elvégre a workshopokon megtanultak is erről szólnak.

Azt mondjuk jó néven veszem, ha forrásként megjelölsz 🙂

Függően attól, hogy mit értesz személyre szabás alatt, több megoldás is létezik.
Az oldalon találsz kalkulátorokat, amik segítenek a következőkben:

  • azonos mennyiséget szeretnél sütni, de kerek helyett szögletes formában szeretnél sütni (vagy pont fordítva)
  • változtatni szeretnél a recepten akár mennyiségben, akár a sütőforma méretén

Ahol kézenfekvő és értelmezhető, ott adok megoldást arra is, hogy 1-1 alapanyagot hogyan tudsz helyettesíteni. (pl. vaj helyett margarint használva figyelj arra, hogy a margarinban kicsivel több a víz, ez lágyíthatja a tésztát, ám vaj helyett zsírt hasznáva pont fordítva lesz, a zsírban a vajjal szemben nincs víz)

Vállalkozásokkal Kapcsolatos GYIK

A workshop során nemcsak sütési technikákat tanulsz, hanem betekintést nyerhetsz a költségkalkulációba, az árazás tervezésébe valamint a vállalkozás hosszútávú fenntartásának folyamataiba. Ezek az ismeretek segítenek abban, hogy sikeres vállalkozást építhess, ám kérlek vedd figyelembe, hogy a workshop időlimitébe mindenképp bele kell férni, így ezek csak az alapok lesznek.

Igen, a workshop során részletesen végigvesszük, hogyan kell kiszámítani a termékek előállítási költségeit, beleértve az alapanyagokat, munkaidőt, és egyéb járulékos költségeket. Ez az ismeret kulcsfontosságú a vállalkozás sikeres működtetéséhez.

Bár a workshop elsősorban a sütési és vállalkozási alapokra fókuszál, érintünk marketing témákat is, például hogyan pozicionáld a termékeidet, és milyen csatornákon érdemes kommunikálni a célközönségeddel.

A pék-cukrász vonal mellett közgazdászként dolgozom, így természetesen ennek megválaszolására, vagy akár konkrét pénzügyi megoldás kidolgozására is van lehetőséged.