Workshop – akár csapatépítésnek is
Üdvözöllek a PékSüti Workshop oldalán! Itt lehetőséged nyílik arra, hogy csapatoddal vagy barátaiddal együtt részt vegyetek egy kreatív és tanulságos workshopon.
Miben más ez a workshop, mint bármely más gasztro témájú rendezvény?
Adott ételtípusra fókuszáló workshopot szinte bárhol találhatsz. Ám olyat, ahol 2-3 egyszerűbb pék vagy cukrászterméket is megismerhetsz (és megtanulhatsz), ráadásul mindezt annak érdekében, hogy a vállalkozások világát jobban megismerd, már nem találsz.
A workshopok során nemcsak új készségeket sajátíthattok el, hanem betekintést nyerhettek abba is, hogyan működnek ezek a vállalkozások a mindennapi gyakorlatban.
Betekintést nyertek az élő példán keresztül abba, hogy mit jelent például
- anyaggazdálkodás
- mit lát ebből a számvitel
- mire jó a kontrolling
- hogyan kapcsolódnak az élethez és hogyan működnek a mutatószámok
- mi kell ahhoz, hogy a vállalkozás eredményei változzanak (nem, nem elég többet termelni:) )
Miért érdemes részt venni a workshopjainkon?
Hiszek abban, hogy bár tankönyvekből is nagyon jól lehet tanulni, a való életben, kézzel fogható formában megtapasztalt dolgok megkönnyítik a megértést és a tanultak elmélyítését.
Emellett a gasztronómiában is mindig tanulhatsz valami újat. Úgy vélem, hogy a pék vagy cukrásztermékek elkészítése egy olyan kihívás, amely igazán kreatív és alkotó tevékenységet nyújt, szórakoztat, kikapcsol, összehoz és valódi élményt ad.
Érdemes-e részt venned akkor is, ha más jellegű vállalkozásod van?
Azt gondolom, hogy mindenképp tudsz fejlődni akkor is, ha más iparágban van elsősorban termelő vállalkozásod. Elvégre az alapelvek mindenhol ugyanazok (lásd: mindenhol van munkaidő, felhasznált anyag, és számlát is illik adni), ráadásul egy más nézőpontból megközelítve lehet, hogy az addig rejtve maradt dolgok is napvilágra kerülnek.
Milyen termékekre tudsz gondolni, amelyeken keresztül megismerheted a termelő vállalkozások működését?
A teljesség igénye nélkül például a következőkre:
Egyszerű péktermékek
Szeletelhető krémes sütik
Pohárkrémek, uzsonnasütik
Ezek nyilván csak példák, ha egyedi kívánságod vagy ötleted van, nyugodtan jelezd, illetve a termékeket a lehetőségek (pl. sütő és a hűtő kapacitása) is befolyásolja.
Miért az egyszerűbb termékek vannak a palettán?
Hidd el, ez is lehet kihívás 😀
Amikor termékeket választasz (vagy inkább közösen választunk) a workshopra, a következőket gondold át mindenképpen:
- a csapat átlagos tudása: a workshop kezdő konyhai tudásúaknak készül, és szeretném, ha odahaza is el tudná ezeket a termékeket készíteni a workshop után mindenki, ezt pedig viszonylag egyszerű (de attól még finom) termékekkel messze sokkal könnyebb megvalósítani
- a felszereltség: ígérhetek neked fagylaltos workshopot, de ha a közelben sincs fagyigép, akkor sosem lesz az igazi a végeredmény, ezek jellemzően olyan termékek, amiket akár odahaza, otthoni felszereléssel is meg tud mindenki valósítani
- az időtartam: a workshop 1 munkanap alatt befejeződik, így ez idő alatt a terméknek is el kell készülnie. Nyilván eltérhetsz ettől, de akkor ezt az igényedet kérlek előre jelezd.
Néhány fontos tudnivaló
A workshoppal kapcsolatban az alábbiakat fontos még tudnod:
Az ideális létszám | 5-15 fő |
Időtartam | minimum 4 óra |
Helyszín | Külső helyszínen (bérelt teremben, vagy akár nálatok is) |
Elkészített termékek | Workshoponként változó 2-3 termék (egyéni részvételnél előre elküldöm, csoportos részvételnél közösen állítjuk össze) |
A workshop során nem csak elkészítjük a terméket, hanem el is fogyasztjuk azokat (a „maradékot” pedig haza tudjátok vinni)
Várunk szeretettel a workshopjainkon, ahol garantáltan nemcsak finom ételeket készítünk el, hanem értékes tudást is nyújtunk számotokra!
Üdvözlettel,
Mundrák Renáta
PékSüti