Ki is vagyok és honnan jöttem?

Girl in a jacket

Szia, én Mundrák Renáta vagyok.

Üdvözöllek a világomban, ahol a közgazdász végzettség és a pénzügyi szakma mellett a sütés és cukrászkodás szenvedélyének hódolok. Egy kicsit szokatlan párosításnak tűnhet, de higgyétek el, hogy mindkét területen ugyanaz a szív dobog bennem: a kreativitás és a minőség iránti elkötelezettség.

A hagyományos édes finomságok iránti vonzalmamat anyukám mellett fedeztem fel, amikor gyermekkoromban gyakran sütöttünk együtt. Nemrég azonban egy izgalmas lehetőséget kaptam, hogy a pék- és cukrászmesterséget, mint szakmát is elsajátítsam. Bár az út nem volt egyenes, de beleszerettem ebbe az alkotói folyamatba.

Mi a célom a PékSütivel?

A közgazdász azért még nem halt ki belőlem, így a célom kettős. 🙂 Ha bármelyiket is magadénak érzed, akkor jó helyen jársz.

A tanulás

Hiszed vagy sem, miközben a termékeket elkészíted, akár a vállalkozásokkal kapcsolatban is bővítheted tudásodat. Elvégre itt is fontos az anyaggazdálkodás, egy pékség és cukrászda is rendelkezik számvitellel, valamint akármilyen picike is, gazdálkodik a munkaerővel (akkor is, ha egyszemélyes).

Fejlődhetsz akkor is, ha te vállalkozóként esetleg teljesen másik területen mozogsz. A vállalkozásokról és a működésük hátterét megadó pénzügyekről a SilverMoon.hu oldalon olvashatsz bővebben, a gyakorlati tudást (mind a termékek elkészítéséről mind a vállalkozásokkal való kapcsolatról) pedig a Workshopokon szerezheted meg.

Az alkotás öröme

Amikor láttam, hogy alapvető hozzávalókból és egy átlagos konyhában is csodálatos sütiket és édességeket lehet készíteni, megszületett a gondolat, hogy ezt másoknak is továbbadom. Ennek az élménynek hatására indítottam el a PékSütit, hogy megosszam veletek ezt a szenvedélyemet.
Az egyik célom az, hogy megmutassam, bárki képes a konyhában alkotni, akár kezdőként is. Nem kell különleges felszerelés vagy hosszú évek tapasztalata a sikerhez. Az én történetem is erről szól: még csak most ismerkedek a pék- és cukrászmesterség alapjaival, de hajlandó vagyok tanulni és fejlődni. És hiszem, hogy erre te is képes vagy!

Szeretnélek titeket inspirálni, hogy próbáljatok ki új dolgokat a konyhában, és tapasztaljátok meg a saját készítésű kenyér, vagy más péktermék örömét vagy épp a cukrászkodás alkotásait. (Ha esetleg nem sikerül szépre az első néhány próbálkozásod, semmi gond, szerintem a családtagok vagy a barátok szívesen segítenek eltüntetni a „bizonyítékot”.)

Remélem, hogy a receptjeim és tippeim segítségével könnyebben elindultok ezen az úton, és megtapasztaljátok, mennyire örömteli és kreatív lehet a sütés világa. Mert nincs annál szebb, mint egy sütőből frissen kivett péksüti illata, vagy az öröm, amit egy saját készítésű desszert okozhat.

Tartsatok velem ezen az izgalmas utazáson, és együtt fedezzük fel együtt, hogy a sütés művészete mindenki számára elérhető és élvezetes. 🙂