Barion Pixel

Joghurtos eperfalatka

Joghurtos eperfalatka

Joghurtos eperfalatka – fagyi, csak rémegyszerűen

A joghurtos eperfalatka pont neked való, ha nincs kedved órákig fagyigéppel bajlódni, de mégis valami hűsítő, nyárias édességre vágysz. Ez a gyors, egyszerű és látványos mini jégkrém tökéletes választás a forró napokra – főleg, ha szereted az eper és a joghurt párosát, de nem bánod, ha egy kicsit el is tér a klasszikus fagyiktól.

A recept alapja összeturmixolt eper, joghurt és egy kevés cukor. A cukor nemcsak az ízeket lágyítja, hanem segít abban is, hogy a fagyott krém ne legyen túl kemény – így nem lesz belőle jégkocka állagú tömb, hanem krémes, mégis hűsítő finomság. Ha nagyon akarod, haraphatod is, nem fog a fogad megsérülni. A kérdés, hogy bírod-e a fagyasztóból kijött nagyon hideg falatokat 🙂 (Na jó, az sem az ördögtől való, ha vársz vele egy picit, és akkor már nem -10 C-os)

Az elkészült masszát kis formákba adagolva érdemes lefagyasztani: tökéletes lehet szilikon bonbonformába, jégkockatartóba vagy akár kisebb muffinkapszlikba is.

A joghurtos eperfalatka ízvilága: mint egy könnyű házi fagyi

A cukorral készült változat íze a klasszikus epres joghurtfagyira emlékeztet – kellemesen édes, krémes, ugyanakkor az eper frissessége is érvényesül. Nem túl gejl, nem túl savanyú, hanem pont az a frissítő középút, amit a nyári édességektől várunk. Aki szereti a gyümölcsös fagylaltokat, annak ez a recept igazi telitalálat lesz.

Hogyan fogyaszd?

A joghurtos eperfalatkákat kínálhatod önmagukban is, egy tálkában vagy kis poharakba porciózva. Ha még különlegesebb élményt szeretnél, szórd meg pirított mogyoróval – így a roppanós és krémes textúrák még jobban kiegészítik egymást. Gyerekzsúrra, nyári piknikre vagy vendégvárónak is kiváló, mert előre elkészíthető, csak ki kell kapni a fagyasztóból.

Az eper harmonizál a csokival is, így akár csokifagyival együtt is fogyaszthatod. Ám az olvasztott csokiba mártást már nem javaslom, elvégre a forró csoki megolvasztja a fagyit és a lecsöpögő vizes levet a csoki nem fogja díjazni.

Tipp: van belőle kutyabarát változat is

Ha kíváncsi vagy egy cukormentes verzióra, amely kutyák számára is biztonságos, nézd meg a Joghurtos eperfalatka kutyáknak című receptet is. A cukor nélküli változat ízében inkább a savanyú cukorkákhoz hasonlít, mivel az eper természetes savassága jobban előtérbe kerül. De nemcsak kutyusoknak ajánlott: ha tudatosabb étkezésre törekszel, vagy csak szereted a fanyar ízeket, neked is érdemes kipróbálni!

Joghurtos eperfalatka

Joghurtos eperfalatka

Nyári hűsítő, ha nincs kéznél fagyigép

Szükséges felszerelés

  • Kézi mixer
  • Szilikon bonbon forma
  • Kancsó (amivel kiöntöd)

Hozzávalók
  

  • 150 gramm eper
  • 150 gramm joghurt
  • 2-3 evőkanál cukor

Teendők
 

  • A mixerrel keverj el alaposan mindent, ne maradjon eperdarabka benne.
  • Öntsd egy olyan kancsóba, amiből könnyű adagolni.
  • Szilikon bonbonformába öntsd át. (Alá tegyél egy tálcát, hogy tartást adjon, bonbonformánál nagyobbat is készíthetsz, csak azt már nehezebb lesz megenni.)
  • Tedd a fagyasztóba, és várd meg, amíg teljesen megdermed.

Jegyzetek

Ízlés szerint lehet több vagy kevesebb a hozzávaló. Ne lepődj meg, ha nagyon édesnek tűnik majd a végeredmény, fagyasztva ez nem tűnik majd annak.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.