Barion Pixel

Mangó mousse

Mangó mousse

Mangó mousse – egzotikus habos desszert

A mangó mousse egy igazi egzotikus desszert: habkönnyű, gyümölcsös, krémes és frissítő – pont olyan, amire egy nyári napon vagy egy különleges alkalommal vágyunk. A mangó édes, enyhén virágos ízvilága tökéletesen harmonizál a mousse levegős állagával, így nemcsak finom, de látványra is elegáns és ünnepi hatást kelt.

Miért éppen mangó?

A mangó nem véletlenül vált a modern desszertek egyik kedvelt alapanyagává. Természetesen édes, telt, zamatos ízű, és sima, rostmentes pürévé dolgozva ideális mousse alap. A sárga-arany szín pedig már önmagában is étvágygerjesztő, különösen, ha átlátszó pohárba vagy egy világos mousse tortába rétegezzük.

A mangó mousse készülhet önmagában, de remekül társítható kókusz, lime, passiógyümölcs vagy akár fehér csokoládé mellé is – az ízek játékával a desszert minden alkalommal új arcát mutathatja.

Hogyan használható a mangó mousse?

Ez a mousse kiváló választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni, ami mégsem nehéz vagy tömény. Íme néhány felhasználási ötlet:

  • Pohárkrémként: kekszes alappal, friss mangókockákkal és egy kis tejszínhabbal a tetején.

  • Tortakrémként: mousse tortákban vagy gyümölcsös piskótatortákban gyönyörű, élénk réteget ad.

  • Réteges desszertekhez: például fehércsokis mousse vagy kókuszos réteg mellé, de akár egy tökmagos mangós szeletnél is megállja a helyét.

  • Mini desszertekhez: fagyis tégelyben vagy szilikonformában kifagyasztva, akár tükörglazúrral bevonva.

Friss, gyümölcsös és habkönnyű

A mangó mousse tökéletes választás akkor is, ha valami elegáns desszerttel szeretnél előrukkolni, de nem akarsz órákig a konyhában állni. A mangó püré és a lazítóhab (tejszín, tojásfehérje vagy zselatin) kombinációja könnyed, mégis stabil állagot ad, ami hűtés után remekül szeletelhető vagy kanalazható formában marad.

Tippek a tökéletes állaghoz és ízhez

  • Érett mangót vagy jó minőségű mangópürét használj – a selymesség és íz itt különösen számít.

  • A mousse ízét remekül feldobja egy csipet limehéj vagy frissen facsart citromlé.

  • Hűtve tálalva a legfinomabb – legyen szó tortáról vagy pohárkrémről.

  • Érdemes pürésítés után szűrni, ha nem teljesen sima az alap, így igazán elegáns lesz a végeredmény.

A mangó mousse minden ízében a nyár, a napsütés és az egzotikum hangulatát idézi. Akár egy ünnepi asztalon, akár egy vasárnapi desszertként kerül az asztalra, biztosan el fogja nyerni a vendégek és a családtagok tetszését. Könnyű, gyümölcsös, mégis különleges – igazi kedvenc lehet belőle.

Mangó mousse

Mangó mousse

Hozzávalók
  

  • 200 gramm mangópüré
  • 4 gramm zselatin + víz a felduzzasztáshoz
  • 40 gramm cukor
  • 20 gramm víz
  • 31 gramm tojásfehérje
  • 120 gramm habtejszín laza habbá verve

Teendők
 

Wind hab

  • A vizet és a cukrot egy gyorsfőzőben melegítsd 120 C-ig. Vigyázz, ez egy kicsi mennyiség, hamar elfővi a vizet, úgyhogy dolgozz pontosan.
  • Amikor majdnem kész a szirup, kezdd el a tojásfehérjét habbá verni, majd a 120 C-os szirupot óvatosan csorgasd hozzá.
  • Verd kihűlésig.

A mangós rész

  • Áztasd be a zselatint és melegítsd fel a mangópürét kb 80 C-ig.
  • Keverd el benne a zselatint, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.

Az összeállítás

  • A kihűlt tojásfehérje habot óvatosan keverd el a szintén szobahőmérsékletű mangós résszel.
  • Ha kész, akkor több részletben keverd hozzá a laza habbá vert tejszínt.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.