Barion Pixel

Pisztáciakrém csigához

pisztáciás krém csigába

Pisztáciakrém csigához – kenhető, de mégis pisztáciás

A pisztáciakrémet leveles tésztából készült csigánál is felhasználhatod, lévén, hogy a pisztácia egyre népszerűbb hozzávaló a cukrászatban. A pisztácia nemcsak szép színt kölcsönöz a süteményeknek, hanem karakteres, krémes ízvilágot is biztosít. A pisztáciakrém leveles csigához egy olyan finomság, amelyben a natúr pisztácia intenzív aromája tökéletesen kiegészüli egy lágyabb, krémesebb alapanyaggal, így biztosítva a tökéletes állagot és kenhetőséget.

Hogyan lesz tökéletes állagú a pisztáciakrém?

A receptben felhasznált natúr pisztáciakrém rendkívül sűrű és nehezen kenhető, ami megnehezítheti a felhasználását, különösen akkor, ha egyenletesen szeretnénk eloszlatni a tészta felületén. Ennek megoldására egy lágyabb hozzávalóval kell kombinálnunk, amely segít krémessebbé tenni a pisztáciakrémet.

Mivel lehet kombinálni a pisztáciakrémet?

A kenhetőség javítása érdekében az alábbi hozzávalók egyikével érdemes elkeverni:

  • Natúr sajtkrém: semleges ízű, krémes állagú, segít kiegyensúlyozni a pisztácia erőteljes ízvilágát.
  • Mascarpone: gazdag és krémes, enyhén édesebb, amely még selymesebbé teszi a tölteléket.
  • Vaj: ha ezt választjuk, érdemes előtte szobahőmérsékletre hozni, hogy kellően puha legyen, különben nehezen elegyedik a pisztáciakrémmel.

Gyakorlatilag bármelyiket választhatod, mindegyikkel sikert érhetsz el, ráadásul mivel kenhetővé tetted az amúgy nagyon sűrű pisztáciakrémet, így a tésztát sem szaggatod meg vele véletlenül. Azaz a végeredmény nem csak pisztáciás és selymes állagú lesz, hanem szép is.

Miért érdemes elkészíteni ezt a pisztáciakrémet?

Ez a könnyített pisztáciakrém tökéletes választás sósabb ízvilágú sütikhez, ahol fontos a krém kenhetősége. Ilyen lehet például:

  • Croissant töltelékként – egy igazi luxus reggeli!
  • Leveles tésztából készült pisztáciás csigához – a megszokott minicsigák, de mégis másképp
  • Palacsintába kenve – szokatlan, de ha szereted az ízvilágot, akkor nyerő lehet
  • Sós süteménytöltelékként – akár krémként, akár rétegezve is tökéletes.

Tippek a pisztáciakrém tárolásához

A házi készítésű pisztáciakrémet érdemes légzáró dobozban vagy befőttesüvegben hűtőben tárolni. Ha vajjal készítettük, akkor felhasználás előtt érdemes egy kis időre kivenni a hűtőből, hogy ismét kenhető legyen.

A pisztáciakrém csigához nemcsak isteni finom, hanem mutatós és különleges ízvilágot is biztosít a házi készítésű péksüteményeknek. Ha egyszer kipróbálod, garantáltan az egyik kedvenc tölteléked lesz!

pisztáciás krém csigába

Pisztáciakrém csigába

Könnyen kenhető, így nem szaggatod vele szét a tésztát.

Hozzávalók
  

  • 1 ek pisztáciakrém (lehetőleg 100% pisztáciával)
  • 100 gramm natúr sajtkrém
  • 1 ek porcukor ízlés szerint lehet több

Teendők
 

  • A hozzávalókat keverd alaposan el. Kóstold meg, hogy kell-e bele még cukor, ha nem, akkor kész vagy.

Jegyzetek

A sajtkrém helyett használhatsz pl mascarponet vagy vajat is. Ekkor az állag változhat, így célszerű 100 gramm helyett 80 grammal kezdeni, és szükség esetén a többit hozzáadni.
Kulcsszó pisztácia
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.