Nutella házilag

Nutella házilag

Házi készítésű Nutella: Egyszerűen elkészíthető, egészséges alternatíva

A világ egyik legismertebb és legkedveltebb márkájú mogyorókréme a Nutella, amely az édesség és krémesség tökéletes kombinációját kínálja. Ám ha az alkotóelemeket elolvasod, akkor rájössz, hogy a mogyorókrémben a mogyoró az, ami a legkevésbé van jelen. Jórészt cukor és pálmaolaj van benne, egyik sem a beltartalmi értékeiről híres.

Azonban, ha te is azon gondolkodsz, hogy hogyan készítheted el otthon a saját, egészségesebb verzióját ennek a finomságnak, akkor jó helyen jársz. Bemutatom neked, hogyan alkothatsz meg egy házi Nutellát, amely nemcsak finom, de egészségesebb alternatíva is az üzletben kapható változatokhoz képest.

Mit kell tudnod, még mielőtt hozzákezdesz a saját Nutelládnak?

Mielőtt belekezdenénk a receptbe, fontos megjegyezni, hogy a Nutella készítésekor a legfontosabb összetevő a minőségi törökmogyoró.
A törökmogyoró ízének kiemeléséhez érdemes előtte száraz serpenyőben megpirítani a magokat, hiszen ezáltal sokkal intenzívebbé válik az ízük, és könnyebben megszabadulhatsz a kesernyés, hártyavékony héjuktól.

A cukornál mindenképpen porcukrot használj, mivel a receptben nincs olyan összetevő (mondjuk konkrétan víz), amelyben a kristálycukor feloldódna. A porcukorral garantált, hogy nem fog recsegni a fogad alatt.

Egy kis videós segítség a készítéshez:

Hogyan készítsd, ha cukorbeteg vagy

Ez a házi Nutella verzió nemcsak finom, de számtalan lehetőséget kínál a testre szabásra. Például, cukorbetegek az édesítőjüket is használhatják a cukor helyett. Ekkor természetesen növeld az édesítő mennyiségét.

1 dkg cukor 1,43 dkg eritrit (vagy fordítva is mondhatnám: 0,7 dkg cukor = 1 dkg eritrit)

Így a leírásban szereplő 2 evőkanálnyi porcukrot cseréld le közel 3 evőkanálnyi édesítőre (2,86 evőkanálra, csak hogy pontos legyek).

Ajándékba is tökéletes megoldás

Ez egy olyan csemege, amely könnyen elkészíthető, és mivel könnyű szállítani, egy szép üvegbe töltve ajándékként is adható.

Ha csokoládéval is dúsítod, akkor fontos megjegyezni, hogy a laktózérzékenyeknek gondjuk van a tejcsokival, így számukra érdemes étcsokit használnunk vagy csoki nélkül készíteni a Nutellát, hogy élvezhessék ezt az isteni készítményt. Így az otthon készített Nutella mindenki számára elérhető és élvezhetővé válik.

A házi Nutella elkészítése gyors és egyszerű, és egy fantasztikus desszert vagy kenyérre kenhető csemege lesz belőle. Ezzel a recepttel bárki könnyedén elkészítheti saját Nutelláját otthon, és a mogyoró ízének és krémességnek ezen tökéletes kombinációjával garantáltan meghódítod a család és a barátok szívét. Ne habozz kipróbálni ezt a receptet, és élvezd az otthoni készítésű Nutella varázsát!

Nutella házilag

Nutella házilag

reni
felkészülési idő
15 perc
főzési idő
0 perc
adag
1
teljes idő
15 perc

Eszközök

  • cutter

  • üveg, amiben majd tárolod

Hozzávalók

  • 15 dkg törökmogyoró

  • 2 ek porcukor

  • 1 ek kakaópor

  • 1 csipet só

  • 5 ek étolaj

Instrukciók

1
Pirítsd meg egy kicsit a megtisztított mogyorót, majd daráld le. Amikor ez eléggé apró szemcsés, tedd hozzá a többi hozzávalót, és folytasd a darálást, míg kész nincs. Ha száraznak érzed, tehetsz hozzá étolajat vagy csokoládét.

Megjegyzés

A kristálycukor itt nem lesz jó, mert nincs a receptben folyadék, amiben feloldódna (recsegne a fogad alatt)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.