Barion Pixel

Csokoládés gyümölcsrizs

Csokoládés gyümölcsrizs

Csokoládés gyümölcsrizs – amikor a nosztalgia találkozik a csokimániával

A csokoládés gyümölcsrizs nem más, mint a hagyományos gyümölcsrizs egy kis csavarral 🙂 Az eredeti verzióban is ott volt minden, amit egy egyszerű és elegáns desszerttől várunk, de a csokoládés változat a nagybetűs kényeztetés – még mindig gyors, még mindig pohárban tálalható, de ugyanakkor különlegesebb is.

Mi is az a csokoládés gyümölcsrizs?

A tejberizs alap marad – lágyra főzött rizs tejjel –, de amikor kész, csokoládét keverünk bele, ami általában étcsokit vagy jó minőségű tejcsokit (ízlés kérdése) jelent. Ez a csoki nem csak színt ad neki, hanem egy egészen új karaktert is: mély, telt ízt, ami remekül harmonizál a friss gyümölcsökkel.

A végén mehet bele egy kis tejszín, hogy még selymesebb legyen az állaga, majd jöhet a tálalás: pohárba rétegezve, gyümölccsel a tetején.

Milyen gyümölccsel működik a csokoládés gyümölcsrizs?

  • Málna vagy eper: a savasságuk miatt jól ellensúlyozzák a csoki édességét.

  • Narancs vagy mandarin: különleges, frissítő párosítás.

  • Meggy: abszolút favorit – kicsit fanyar, kicsit savas, pont, ami kell a csoki mellé.

  • Banán: ha még krémesebb, még gazdagabb ízre vágyunk.

Mikor érdemes elővenni?

  • Amikor valami kicsit különlegesebbet szeretnél, mint a hagyományos tejberizs.

  • Amikor gyerekek és felnőttek egyszerre vannak jelen, mert mindkét korosztály rajong érte.

  • Vagy egyszerűen csak, amikor valami csokisat kívánsz, de nincs kedved sütőt bekapcsolni.

Tipp:

Ha a tetejére nemcsak gyümölcsöt, hanem egy kevés csokireszeléket vagy ropogós csokidarabot is szórsz, az feldobja a textúrát – a lágy rizs mellé jöhet egy kis roppanás.

Csokoládés gyümölcsrizs

Csokis gyümölcsrizs

Hozzávalók
  

  • 1 liter tej
  • 220 gramm rizs ez 1 csésze
  • 2-3 ek cukor
  • 50 gramm csokoládé lehet több is 🙂
  • 2 dl tejszín
  • kedvenc gyümölcsöd

Teendők
 

  • Tedd oda a tejet melegedni, és készítsd elő a rizset. (Ha meg szoktad mosni, akkor mosd meg, amúgy csak mérd ki.)
  • Ha a tej már meleg, tedd bele a rizset is.
  • Néha keverj rajta, míg félkészre nem fő.
  • Ekkor tedd hozzá a cukrot. (Azért ekkor, hogy nehezebben ragadjon le, míg félkészre fő)
  • Főzd készre, majd tedd hozzá a csokit is.
  • Tedd félre hűlni.
  • Ha kihűlt, óvatosan keverd hozzá a laza habbá vert tejszínt.
  • Adagold poharakba és tegyél a tetejére gyümölcsöt.
Kulcsszó csokoládé, pohárkrém

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.