Barion Pixel

Gluténmentes csokis darapuding

Gluténmentes csokis darapuding

Gluténmentes csokis darapuding – egy klasszikus kissé másképp

A gluténmentes csokis darapuding egy klasszikus desszert újragondolt változata, amely nemcsak gluténérzékenyek számára lehet jó választás, hanem azoknak is, akik egy tartalmas, csokis élményre vágynak – kompromisszumok nélkül. A hagyományos búzadara helyett kukoricadarát használunk, így az állag és az élmény megmarad, de a végeredmény gluténmentes lesz.

A klasszikus tejbegríz csokis változata

Ez a recept a már ismert darapuding csokis verziója, ahol az alaphoz étcsokoládét vagy akár cukrozatlan kakaóport is használhatunk. Az étcsoki karakteresebb, mélyebb ízt ad, míg a kakaós verzió kicsit könnyedebb – mindkettő finom, csak más a stílusuk.

Ha kakaóport használsz, célszerű a szokásos módon eljárni: egy kevés, már félig kész pudingot kivéve csomómentesen elkeverni a kakaóval, majd visszakeverni az egészet a többihez. Így biztosan egységes és selymes marad az állag. A csokit simán keverheted egyből az egészhez. (Mi több, ha véletlenül pont csokoládét olvasztottál egy edényben, akkor ehhez hozzákeverheted a tejet, így a darapudingot már eleve a csokis tejben főzöd meg.)

Önállóan is finom – de meggyel még izgalmasabb

A csokis darapuding önmagában is kiváló választás lehet egy hétköznapi desszertnek, de ha egy kis pluszra vágysz, meggyel kiegészítve még magasabb szintre emelheted. A meggy savanykássága kiválóan ellensúlyozza a csoki édességét, így a desszert harmonikusabb és még élvezetesebb lesz.

Akár friss gyümölccsel, akár meggylekvárral tálalod, egy biztos: ezzel a desszerttel nem lehet mellélőni.

Gluténmentesen, de teljes értékűen

Bár a búzadara kimarad, a kukoricadara remek alternatíva. Hasonló állagot ad, ugyanakkor teljesen mentes a gluténtől. Ez a puding így nemcsak biztonságos, hanem finom és laktató is. Egy tál ebből a csokis finomságból garantáltan mosolyt csal mindenki arcára – akkor is, ha nem számít érzékenynek az ember.

A gluténmentes csokis darapuding nem akar több lenni, mint ami: egy szerethető, házias desszert modern csavarral. Tökéletes választás azoknak, akik egyszerre keresnek kímélő és ízgazdag megoldást egy hűvösebb napon vagy csak egy kis édes kényeztetésre vágynak.

Gluténmentes csokis darapuding

Gluténmentes csokis darapuding

Hozzávalók
  

  • 0,5 liter tej
  • 3 ek kukoricadara
  • 2 ek cukor
  • étcsoki vagy kakaópor ízlés szerint
  • meggy vagy lekvár opcionális (a tetejére)

Teendők
 

  • A tejet kezdd el melegíteni egy gyorsfőzőben.
  • Amikor már meleg, add hozzá a darát.
  • Kevergetve főzd majdnem készre.
  • Add hozzá a csokit és a cukrot. (Ha kakaót használsz, akkor vegyél ki egy kevés darapudingot, keverd csomómentesre a kakaóval és tedd vissza főni)
  • Adagold poharakba és várd meg, amíg kihűl.
  • Díszítheted meggyel vagy savanykás lekvárral.
Keyword csoki, gluténmentes

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.