Barion Pixel

Paradicsomos zöldfűszeres hamburgerbuci

Paradicsomos zöldfűszeres hamburgerbuci

Paradicsomos Zöldfűszeres Hamburgerbuci: A Tejmentes és Laktózmentes Ínyencség

A paradicsomos zöldfűszeres hamburgerbuci a hagyományos paradicsomos hamburgerbuci izgalmasabb, aromásabb változata, amelyben a paradicsom természetes édessége tökéletes harmóniában van a friss zöldfűszerek intenzív ízével. A tésztája tejmentes (így laktózmentes is), mivel a folyadékot teljes egészében paradicsomlé biztosítja. Ez a különleges, mini méretű buci remek választás lehet családi összejövetelekre, grillpartikra vagy bármilyen alkalomra, amikor egy kis extra ízt szeretnénk vinni az étkezésekbe.

Hogyan használhatjuk fel a paradicsomos zöldfűszeres hamburgerbucit?

Mivel ezek a bucik normál zsömle méretűek, de hamburgeres léptékben inkább mini kategóriába esnek, sokféleképpen beilleszthetők a menübe, legyen szó előételekről, kisebb fogásokról vagy akár vendégváró falatokról.

  • Mini hamburgerekhez: A zöldfűszerek karakteres íze miatt ezek a bucik kiválóan passzolnak mediterrán vagy fűszeres húsokhoz. Próbáljuk ki marhahússal, csirkével, vagy akár grillezett gombával és sajttal.
  • Szendvicsekhez: Ha valami izgalmasabb reggelire vagy uzsonnára vágyunk, kenjünk bele pesztót, hummuszt vagy egy jó fűszeres padlizsánkrémet. A zöldfűszeres ízvilág miatt kifejezetten jól illik feta sajttal, olívabogyóval és friss paradicsommal.
  • Vendégváró falatokhoz: Egy családi összejövetelen vagy baráti találkozón a paradicsomos zöldfűszeres buci önmagában is különleges. Félbevágva és egy kevés fűszeres vajjal megkenve vagy sajttal megsütve igazán ínycsiklandó falatok születhetnek belőle.
  • Grillpartikra: Egy nyári sütögetés elengedhetetlen kiegészítője lehet, hiszen a füstös, grillezett húsok és zöldségek ízét remekül kiemeli a tésztájában található friss zöldfűszerek aromája.

Miért érdemes kipróbálni?

A paradicsomos zöldfűszeres hamburgerbuci nemcsak egy látványos és finom alternatíva a klasszikus bucikhoz képest, hanem egy igazán sokoldalú pékáru is. A friss zöldfűszerek – például bazsalikom, oregánó vagy kakukkfű – intenzív ízt adnak neki, így minden falat egy új gasztronómiai élményt nyújt. Tejmentes és laktózmentes volta miatt pedig azok is élvezhetik, akik erre érzékenyek, vagy egyszerűen csak egy egészségesebb alternatívát keresnek.

Akár egy hétköznapi szendvicshez, akár egy különleges vendégváró fogáshoz keresünk alapot, ezek a bucik garantáltan feldobják az étkezést!

Paradicsomos zöldfűszeres hamburgerbuci

Paradicsomos zöldfűszeres hamburgerbuci

Adagok 12 darab

Hozzávalók
  

  • 500 gramm liszt
  • 250 ml paradicsomlé
  • 75 gramm vaj
  • 40 gramm cukor
  • 35 gramm élesztő
  • 10 gramm
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • zöldfűszer lehet szárított is
  • szezám a tetejére ha szeretnél

Teendők
 

  • Dagassz össze mindent, ha ragacsos lenne a tészta, akkor adj még hozzá lisztet. Egyszerre csak keveset (egy csukott félmarokkal).
  • Ha elválik a dagasztóedény falától, akkor felgömbölyítve, letakarva pihentesd 15 percet.
  • Oszd fel 12 egyenlő darabra (ez kb 80-85 grammos darabokat jelent)
  • A felosztott darabokból formázz zsömlét, és tedd sütőpapíros tepsibe.
  • Kend le a tetejét felvert tojással, és hagyd, hogy a duplájára keljen.
  • Ha megkelt, kend le még egyszer tojással, ha szeretnél rá szezámot, akkor szórd meg.
  • 180 C-ra előmelegített sütőben süsd készre.
Kulcsszó hamburger, paradicsom, zöldfűszer
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.