Barion Pixel

Csokis – meggyes tejbegríz

Csokis - meggyes tejbegríz

Csokis – meggyes tejbegríz: alternatíva az örök klasszikusra

A csokis – meggyes tejbegríz is nagy kedvenced lesz, és ez nem véletlen. A tejbegríz már önmagában is igazi komfortdesszert, de ha csokoládéval és meggyel párosul, egészen új szintre lép. A csokis változat nemcsak laktató és finom, hanem meglepően elegáns is tud lenni, ha pohárkrémként tálaljuk. Ez a változat a klasszikus és a merész ízek tökéletes találkozása – egy desszert, ami egyszerre nosztalgikus és modern.

Tejbegríz új köntösben – de marad a lélekmelegítő hangulat

A tejbegríz az egyik legegyszerűbb, mégis legkedveltebb meleg édesség, ami pillanatok alatt elkészül. A csokis változat nem igényel bonyolult hozzávalókat: az alaphoz egyszerűen csak étcsokoládét keverünk, így a gríz selymes, mélyen kakaós ízt kap.

Mindez remekül passzol a meggy enyhén savanykás karakteréhez, ami izgalmas ellenpontot képez az édes, krémes csokoládés tejbegríz mellett.

Csokis – meggyes tejbegríz pohárkrémként tálalva – rétegzett élvezet

Ha nemcsak finomat szeretnél, hanem látványosat is, érdemes pohárkrémként rétegezni: egy adag csokis tejbegríz, rá egy kanál meggykompótot. Itt abba is hagyhatnád, de akár rétegezheted tovább: még egy kanál csokis tejbegríz még egy kis meggy, és így tényleg csokis – meggyes tejbegríz lesz a vége 🙂 . A mélybordó meggy és a barna krém kombinációja nemcsak ízben, hanem színben is megnyerő.

Ez a fajta tálalás vendégvárónak is ideális – pohárban kínálva egyszerre házias és elegáns.

Étcsoki, meggy, gríz – a klasszikus trió újragondolva

A csokoládé és meggy párosítása nem új keletű – sok sütemény, torta és desszert épít erre a klasszikus trióra. Itt azonban nem süteményben, hanem krémes, kanalazható formában jelenik meg ez az ízkombináció. A meleg tejbegríz és a hűvös, kissé szirupos meggy együtt kellemes hőmérséklet-játékot is hoz.

Ha meggybefőttel dolgozol, akkor a leve is jól jöhet: egy kevés meggylé a rétegek közé vagy tetejére kanalazva még jobban kiemeli az ízeket.

Gyerekek és felnőttek kedvence

A csokis – meggyes tejbegríz nemcsak a felnőtteket fogja meg, de a gyerekek is élvezni fogják – különösen, ha színes pohárban, egy kis tejszínhabbal vagy csokireszelékkel kerül az asztalra. Könnyen elkészíthető, gyors, mégis kifejezetten ünnepi hangulatú desszert lehet belőle.

Csokis - meggyes tejbegríz

Csokis meggyes tejbegríz

Hozzávalók
  

  • 1 liter tej
  • 125 gramm gríz (búzadara) ez kb 7-8 evőkanál
  • 50 gramm cukor
  • 4-5 teáskanál kakaópor
  • meggy vagy meggykompót a tetejére, ízlés szerint

Teendők
 

  • Készítsd elő a meggykompótot vagy a meggyet (magozd ki, szükség szerint főzd fel cukorral és keményítővel, hogy kompót legyen)
  • Tedd oda a tejet főni. Amíg melegszik, kavard össze a cukrot és a grízt.
  • A meleg tejbe 3-4 részben add hozzá a cukros grízt, hogy ne legyen csomós, közben kevergesd.
  • Amikor a gríz már majdnem jó, vegyél ki belőle egy keveset és kavard el alaposan a kakaóporral, majd a csomómentes kakaós részt öntsd vissza a többihez és kavard el.
  • Ha a gríz már puha, tálald tálkákba és tegyél a tetejére meggyet.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.